Hoofdmenu
   Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
   Evenementen
- Agenda
   Roosters
- Weekrooster
   Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

De opleiding
 
De muzieklessen voor de blazers starten in september of in januari. Deze worden gegeven in het MFG op dinsdagmiddag door de ervaren docent Leo Simons. Voor slagwerkers zijn de lessen ook op dinsdagmiddag, gegeven door Leo Simons. Op maandagavond worden er ook nog slagwerklessen gegeven door Pieter Bolt.

Je hoeft geen muzikale ‘vooropleiding’ gevolgd te hebben: we vinden enthousiasme en zin in muziek maken heel belangrijk. De meeste jonge leerlingen bij "Crescendo" beginnen als ze ongeveer tien jaar zijn. Je krijgt eens per week zowel theorie- als praktijkles van één van de docenten, die voor "Crescendo" werken. Zij hebben allemaal een gedegen opleiding achter de rug en weten wat het is om met (beginnende) muzikanten te werken. Mocht je eerder hebben gespeeld dan kan er in overleg met de dirigent van het orkest of de instructeur van de drumband een auditie worden afgesproken.
De koperblazers krijgen net als de leerlingen van de drumband individueel les. Zodra de docent vindt dat je daar klaar voor bent, kun je je inschrijven voor het A-examen. De opleidingen worden allemaal gegeven volgens het raamleerplan zoals dat sinds 2000 in de muziekwereld is ingevoerd. Dat betekent dat een A-diploma zoals je dat bij ons behaalt hetzelfde is als wanneer je naar een reguliere muziekschool zou gaan.
Na het behalen van het A-diploma mag je mee gaan spelen in het fanfare-orkest of de drumband en kun je, als je dat wilt, doorgaan voor het B-diploma. 
   
Verder hebben we een enthousiaste jeugdcoördinator voor onze jeugdleden, waar je met alle vragen die je over de opleiding hebt terecht kunt. Ook voor eventuele afmeldingen voor een repetitie of les kun je bij haar terecht.
Agenda 2024
  13-1-2024
  Nieuwjaarsconcert
  Orkest
  10-2-2024
  Carnavals optreden
  Kapel
  13-4-2024
  Maestro met Crescendo
  Drumband + Orkest
  27-4-2024
  Koningsdag
  Drumband+Orkest
 
 
Advertentie