Hoofdmenu
   Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
   Evenementen
- Agenda
   Roosters
- Weekrooster
   Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

Reünieconcert
 
Afgelopen zaterdag 24 oktober 2015 was het dan eindelijk zover. De reünie-dag van "Crescendo"! Een jaar geleden werden de plannen al gesmeed. "Crescendo" bestaat in 2015 85 jaar en dat moet gevierd worden met een reünie-concert. Begin 2015 werden er ruim 130 oud leden en oud dirigenten/instructeurs aangeschreven. Alle archieven werden aangesproken om de adressen te vinden. Het plan was om de oud leden weer aan een muziekinstrument/trommel te krijgen. De jubileumcommissie, bestaande uit Marja van Baren, Jolanda van Viegen, Geja Looijen en Chantal van Baren, kregen veel reacties terug van (oud) leden die wel weer wilden proberen om mee te spelen. Sommige gaven aan om alleen bij het concert aanwezig te zijn. 8 Leden bij drumband en 18 bij het orkest wilde wel een poging wagen. Sommige hadden al meer als 30 jaar geen muziek meer gemaakt, anderen zijn nog steeds actief in de muziek.

Voor diegene die geen instrument meer hadden heeft "Crescendo" een instrument beschikbaar gesteld. Na de zomervakanties kon men deze ophalen om zich op het oefenen te storten. Voor sommige viel dit toch nog wel een beetje tegen. Om toch weer wat ervaring op te doen werd in de afgelopen weken voor zowel drumband als orkest 2 repetities georganiseerd. Deze konden dan door de reünisten worden gebruikt om zaterdagmiddag niet geheel onvoorbereid naar Elst te komen.

Op zaterdag 24 oktober kwam dan alles samen. Vanaf 14.00 uur druppelde iedereen binnen in MFG "het Bestegoed" en om 14.15 uur konden de repetities beginnen. De drumband repeteerde deze middag in de repetitieruimte van "Crescendo" en het orkest in de grote zaal om daarna om 17.00 uur gezellig samen te eten. Om 20.00 uur ‘s avonds vond het concert plaats, in een overvolle zaal.
Het huidige orkest beet het spits af door de stukken te spelen die op de Betuwe Cup een week later uitgevoerd werden, O Vintinho en The Witch and the Saint. Het programma werd vervolgd met de reünisten erbij!! Happy Sound Selection o.l.v. Wim van Schaik. (orkest), Je Maintiendrai en Beat of Drums o.l.v. Koos Brouwer. (drumband), Elstrada o.l.v. Dick Hesselink.(orkest) en Drumbo o.l.v. Paul van Gils. (orkest en drumband) 
 
Bij een verjaardag hoort natuurlijk een cadeau. Mede dankzij sponsors, waaronder Stichting “de Boom”, Mien van ’t Sant Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds werd er een nieuwe Euphonium overhandigd aan Jasper van der Spek door Dhr. Van Ommeren.

Na afloop van het concert volgde er nog een gezellige “after party”.
Agenda 2024
  10-2-2024
  Carnavals optreden
  Kapel
  30-3-2024
  Optreden binnenstad Rhenen
  Kapel
  13-4-2024
  Maestro met Crescendo
  Drumband + Orkest
 
 
Advertentie