Hoofdmenu
   Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
   Evenementen
- Agenda
   Roosters
- Weekrooster
   Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

Aanmoedigingsprijs 2011
Stichting Muziekonderwijs Rhenen 
Zaterdag 29 januari werd in de hal van het gemeentehuis te Rhenen voor het eerst de Aanmoedigingsprijs uitgereikt. Het geheel werd georganiseeerd door de Stichting Muziekonderwijs Rhenen.

Wat is Stichting Muziekonderwijs Rhenen:

De Stichting Muziekonderwijs Rhenen is het overkoepelende orgaan van Fanfare "Crescendo" Elst, Showharmonie OBK en Muziekvereniging Ons Genoegen Rhenen en het Muziekcollectief.

Doel van de stichting is het door de deelnemers aan de stichting bevorderen van de muzikale ontwikkeling van de schooljeugd in de gemeente Rhenen door het geven van:

a.Klassikale muziekoriëntatie aan de groepen 4 en 5 van de deelnemende basisscholen;
b.Algemene muzikale vorming (AMV);
c.Het subsidiëren van instrumentale lessen.

De Stichting geeft zelf geen muziekonderwijs en heeft geen personeel in dienst.

Ter dekking van de kosten van haar activiteiten ontvangt de Stichting jaarlijks een bijdrage van de gemeente. Met een beperkt budget laat de Stichting ieder jaar ongeveer 550 kinderen (400 muziekoriëntatie aan de scholen) + 150 (instrumentale lessen)) kennis maken met de beginselen van muziek c.q. maakt het financieel mogelijk dat kinderen daadwerkelijk een instrument bespelen.

Bij de drie muziekverenigingen en het Muziekcollectief in de gemeente Rhenen volgen jaarlijks zo'n 50 kinderen een opleiding Algemeen Muzikale Vorming.

Om de Stichting te promoten werd afgelopen zaterdagmiddag 29 januari voor het eerst de "strijd" om de Aanmoedingsprijs in de hal van het Gemeentehuis georganiseerd. De in totaal 16 deelnemers werden verdeeld in een A categorie (ongeveer een jaar les en jonger dan 18 jaar) en een B categorie (meer als een jaar les en jonger dan 18 jaar).

De jury vond dat in de A categorie Bas Beekman op piano de beste was en in de B categorie Timothy Vriezen, ook op piano. Burgemeester van Oostrum sprak de deelenemers toe en reikte de bekers uit. Alle deelnemers ontvingen een juryrapport en een certifricaat.

Voor "Crescendo" deden in de A categorie Dian van Viegen (sopraan sax) en Amber Spies (bugel) mee. Zij werden ondersteund door Jeanine van Ommerem (bugel), die zelf meedeed in de B Categorie samen met Jasper van der Spek (bariton). 
 
Dian van Viegen, Amber Spies en Jeanine van Ommeren:



Amber Spies en Jeanine van Ommeren:



Jasper van der Spek:



Jeanine van Ommeren:

Agenda 2024
  10-2-2024
  Carnavals optreden
  Kapel
  30-3-2024
  Optreden binnenstad Rhenen
  Kapel
  13-4-2024
  Maestro met Crescendo
  Drumband + Orkest
 
 
Advertentie