Hoofdmenu
   Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
   Evenementen
- Agenda
   Roosters
- Weekrooster
   Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

Orkest Crescendo 9de tijdens ONFK 2016
 
Vrijdagmiddag 8 april 15.00 uur, het uur van de waarheid. Het orkest van "Crescendo" vertrekt per bus naar de Lawei in Drachten. Daar vond in dat weekend de ONFK plaats, de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.
Aan maanden van repeteren op het muziekstuk “Homage” zou op deze dag een einde komen. Het was erop of eronder. "Crescendo" kwam uit in de 4e divisie met nog 9 andere verenigingen. Na een reis van bijna 2 ˝ uur kwamen we net op tijd aan voor de loting. Kenmerk van dit kampioenschap is dat de volgorde van optreden van de verenigingen d.m.v. een loting voor aanvang wordt vastgesteld. Tevens worden zij “blind” gejureerd. De jury zit achter een groot scherm in de zaal en kan dus alleen maar luisteren en weet ook geen volgorde. Zij weten dus absoluut niet wie er zitten te spelen.

Het was een beetje jammer dat we volgens de loting al als tweede aan de beurt waren. Beter is het om wat later in het programma te zitten. Maar goed, we konden dus direct omkleden om in te spelen. En ja, dan komt het moment… "Crescendo" neemt om 19.00 uur plaats op het podium!! Thuisblijvers konden via Omroep Friesland de verrichtingen volgen en konden leden en dirigent Paul van Gils in opperste concentratie zien. Voor ons gevoel een prima optreden van 10 minuten. Daarna was het nog een lange tijd voordat de prijsuitreiking plaatsvond. 
 
Om 22.45 uur is het dan eindelijk zover. Onze voorzitster neemt met 9 andere deelnemers plaats op het podium waar de prijzen worden verdeeld.

CMV Prins Hendrik uit Scheemda won met maar liefst 90 punten. Tweede werd Fanfare Heide Echo uit Knegsel met 89,17 punten. De derde plaats was voor Looft den Heer uit Boarnburgum. En "Crescendo"…? Wij werden negende met 81,50 punten!!

Eerlijk gezegd hadden we verwacht om toch wat meer richting de vijfde of zesde plek te zitten, maar helaas. Neemt niet weg dat we super trots zijn op onze prestatie, we zijn toch maar mooi 9de van Nederland in 2016 geworden.
Onderling hebben we een zeer gezellige dag gehad, wat op de foto’s ook wel te zien is. De leden van "Crescendo" waren de “smaakmakers” in de zaal voorafgaand aan de prijsuitreiking en in de bus terug naar Elst, waar we rond 1.30 uur aankwamen, was de sfeer toch nog super!!

"Crescendo" kan, hoe de uitslag ook is verlopen, terugzien op een fantastische dag!!
Agenda 2024
  10-2-2024
  Carnavals optreden
  Kapel
  30-3-2024
  Optreden binnenstad Rhenen
  Kapel
  13-4-2024
  Maestro met Crescendo
  Drumband + Orkest
 
 
Advertentie