Hoofdmenu
   Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
   Evenementen
- Agenda
   Roosters
- Weekrooster
   Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

Crescendo luidt het nieuwe jaar in
 
Op zaterdag 11 januari trakteerde muziekvereniging "Crescendo" de inwoners van Elst op een mooi nieuwjaarsconcert. Onder het mom van: we zijn tenslotte een muziekvereniging, startte het orkest de avond niet met een praatje maar met de Radetzky Mars. Hierna was het de beurt aan de voorzitter Krijn van Baren om de avond officieel te openen.

Het wordt een bijzonder jaar voor "Crescendo". De vereniging bestaat dit jaar 90 jaar! Ze gaan dit o.a. vieren met een verjaardagsconcert op 31 oktober 2020. De avond moet nog vorm krijgen maar het verzoek kwam im deze datum alvast in de agende te noteren, want volgens de voorzitter gaat het een mooi feestje worden. Natuurlijk gaat "Crescendo" dit jaar ook weer op concours en organiseren zij weer diverse acties, zoals de bekende paasactie.

De voorzitter heeft gesproken dus de instrumenten, alleen blaasinstrumenten dit keer, kunnen weer opgepakt worden voor een muzikale noot. In het uurtje wat hierop volgde werden we getrakteerd op verschillende muziekstrukken. Van klassiek tot modern, "Crescendo" kan het allemaal moeiteloos spelen. Vooral het muziekstuk "Movie Time", waarin muziek geļnspireerd op bekende films ten gehore werd gebracht, zorgde voor veel waardering van het publiek. Maar ook "Waltz no. 2" (Weense Wals) viel in de smaak.

Het orkest sloot de avond af met het stuk genaamd "God Save the Queen". Bij de eerste noten denk je dat het echt gaat om het traditionele muziekstuk maar algauw werd duidelijk dat het een medley van de Engelse Rockgroep Queen betrof. Geweldig om een blaasorkest zulke bekende rockliedjes te horen spelen en een mooie afsluiting van een muzikale avond.

Bron: Mirjam Oppelaar, De Hank, uitagve januari 2020 
 
Agenda 2023
  25-3-2023
  Voorjaarsconcert
  Drumband + Orkest
  22-4-2023
  Plantjesmarkt
  Iedereen
  27-4-2023
  Koningsdag Aubade
  Drumband + Orkest
 
 
Advertentie