Hoofdmenu
   Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
   Evenementen
- Agenda
   Roosters
- Weekrooster
   Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

Voorspeelmiddag 15 mei 2013
 
Een best wel spannende middag voor onze leerlingen van de AMV.
Na nog een uurtje les te hebben gehad van docent Dick Hesselink was het tijd om aan ouders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en uiteraard de juf van de klas te laten horen wat er in korte tijd al was bereikt op de blokfluit.

En ik kan u zeggen, het was een geslaagde middag. De kinderen hadden goed geoefend, sommigen konden zelfs de liedjes uit hun hoofd!!!

Dick Hesselink heeft verteld wat AMV nu eigenlijk precies inhoudt. AMV is niet alleen leren blokfluit spelen. Het is alles wat met muziek te maken heeft!!
Noten lezen -> welke noten staan waar op de notenbalk.
Hoog/laag -> welke noten zijn hoog en welke laag en hoe klinkt dat dan?
Hard/zacht -> soms moet je heel hard spelen, maar soms ook juist heel zacht om een muziekstuk mooi te laten klinken.
Vrolijk en droevig -> Er is een groot verschil in soorten muziek.
Ook wordt aandacht besteedt aan ritme. Dit is natuurlijk erg belangrijk in de muziek. De docent klapt een ritme en de leerlingen klappen dit na.
Maatverdeling -> een 3/4 maat of een 4/4 maat.

De instrumenten komen ook aan bod. Er zijn natuurlijk verschillende instrumenten, slaginstrumenten en blaasinstrumenten. Maar ook hier is weer een onderverdeling in.

De methode van de AMV waar wij als vereniging mee werken is Tom Stone’s blokfluitboek. Bij dit boek behoort een CD, waardoor het oefenen thuis een stuk leuker, maar ook makkelijker wordt. De liedjes in het boek zijn soms bekend, maar niet altijd. De meeste liedjes hebben ook nog een tekst.

Wat tijdens de lessen nogal eens wordt gedaan is, dat één groepje blokfluit speelt en het andere groepje zingt de daarbij behorende tekst van het liedje. Zo leer je samen muziek maken op verschillende manieren.

Tijdens de les komt het solo (alleen spelen), maar ook duet (met z’n tweeën) en samenspel aan de orde. Dit hebben we ook terug gezien in de voorspeelmiddag.

Het was een geslaagde middag waar de leerlingen leuk op terug kunnen zien. Na deze middag zijn er nog 5 lessen te gaan en dan zit het AMV gedeelte erop.

Wij, van "Crescendo", hopen natuurlijk dat er veel kinderen enthousiast zijn geworden om muziek te maken en dat zij er dan ook voor kiezen dit te gaan doen binnen onze vereniging. 
 
Agenda 2024
  10-2-2024
  Carnavals optreden
  Kapel
  30-3-2024
  Optreden binnenstad Rhenen
  Kapel
  13-4-2024
  Maestro met Crescendo
  Drumband + Orkest
 
 
Advertentie