Hoofdmenu
   Algemeen
- Welkom
- Voorstellen
- Wie doet wat!
- Algemene info
   Evenementen
- Agenda
   Roosters
- Weekrooster
   Overige
- Nieuws
- Vriendenkring
- Foto's
- Gastenboek
- Links
 

 

Voorjaarsconcert
 
Zaterdag 27 maart 2010 vond het jaarlijkse voorjaarsconcert van Muziekvereniging "Crescendo" plaats. 
Een bijzondere avond die helaas niet erg druk bezocht werd. Het valt tegenwoordig niet meer mee om publiek te trekken. De avond werd voor de laatste maal door Fred van Batenburg geopend. Fred is namelijk één van de bestuursleden die het huidige bestuur zal gaan verlaten.

Het orkest onder leiding van Jan Nellestijn opende de avond met het stuk The Olympic Dream, waarna Mariska Houdijk de lady-speaker van deze avond het publiek door het programma leidde. Chantal van Baren vertolkte prachtig het solostuk Oblivion op haar sopraansax. 
Onze gastspeler op accordeon Römanö Mediati, liet zich helemaal gaan bij Maxima's tranentrekker Adios Nonino.

Voor het eerste optreden van de drumband, was er nog een officieel gedeelte. Imiddels heeft Henk van Batenburg het bestuur na 28 jaar als secretaris verlaten. Reden genoeg om hem en zijn vrouw in het zonnetje te zetten. De nieuwe voorzitter Marianne van Kooten en beschermheer Dr. Van Ommeren hebben het echtpaar toegesproken en een oorkonde uitgereikt samen met een penning. De bos bloemen ontbrak natuurlijk ook niet. Door zijn verdienstelijke werkzaamheden binnen het bestuur van "Crescendo" is hij ook nog benoemd tot ere lid.
Vervolgens werd het programma vervolgd met de drumband onder leiding van Koos Brouwer. Zij opende met de mars "Baobab Mars". Ondanks dat de groep steeds kleiner wordt, een prima optreden.

Na de pauze vervolgde de drumband het programma op een beetje ongebruikelijke manier. Volgens Koos denkt iedereen dat hij/zij kan drummen. Hij heeft dat eens even duidelijk gemaakt dat het toch moeilijker is dan men denkt. 6 Vrijwilligers uit het publiek konden zichzelf op een speciale manier uitleven als drummer. Zonder de hulp van de echte drummers, die achter de gordijnen stonden, was het echter niet gelukt.
Hierna toch weer een serieus moment. Wat begon met en simpel e-mailtje van Richard van Batenburg eindigde deze avond met de presentatie van nieuw slagwerk-instrumentarium. Het e-mailtje dat nog wel via de beschermheer liep resulteerde in een gulle gift van de Rabobank, zodat er nieuwe trommels gekocht konden worden. Als dank voor het initiatief ontving Richard een prachtige bos bloemen.

Het programma werd vervolgd door de drumband (met nieuwe trommels) met o.a. Party Time en Soundwaves.

Na de drumband nam het orkest weer plaats op het podium. Zij speelden o.a. de mars Vpred, Born free en een medley van Grease. Als laatste kwam Römanö Mediati met zijn accordeon nog in aktie. Hij sloot de avond af met de Lambada.

Ondanks de magere opkomst van het publiek kan "Crescendo" terugzien op een geslaagd voorjaarsconcert 2010.
Agenda 2024
  10-2-2024
  Carnavals optreden
  Kapel
  30-3-2024
  Optreden binnenstad Rhenen
  Kapel
  13-4-2024
  Maestro met Crescendo
  Drumband + Orkest
 
 
Advertentie